جلسه اعلام موجودیت سمن جهد در روز شنبه ۱۳۹۸/۰۵/۰۵ در خانه اندیشمندان برگزار گردید. در این جلسه که با حضور علاقهمندان این حوزه و اصحاب رسانه تشکیل شده بود، افرادی مانند آقای دکتر راغفر، خانم سلحشوری، آقای دکتر عابدی جعفری و آقای پالیزدار(دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی) شرکت داشتند.
مراسم با تلاوت آیاتی از قرآن آغاز گردید. در ابتدا اعضای جهد به بیان توضیحاتی پرداختند. سپس آقای حسینی به عنوان مدیر عامل جهد سخنرانی ایراد کردند. وی سیر تشکیل جهد و استراتژی آن همچنین مشکلات اداری برای اخذ مجوز آن را بیان کرد در ادامه به بیان برنامه ها و اولویت های جهد پرداختند.
سپس آقای قاسم میرزایی نیکو به عنوان رئیس هیئت مدیره، خانم آروین، خانم زرآبادی و آقای محمدرضا نجفی به عنوان اعضای هیئت مدیره به ایراد سخنرانی پرداختند.
آقای میرزایی نیکو به فراگیر شدن فساد و ریشه دواندن آن در همه ابعاد جامعه اشاره کردند همچنین رتبه ایران را در فساد بیان و آن را با کشورهای همسایه مقایسه کردند و یکی از عوامل بروز فساد را چندگانگی حاکمیت برشمردند. خانم آروین در خصوص ضرورت وجود سمنها برای مبارزه با فساد گفتند و دلایل آن را مطالبهگر بودن این نهادها، شکلدهی به افکار عمومی و همجنین پایدارسازی عزم نهادهای سیاستگذار در مبارزه با فساد بیان کردند.
خانم زرآبادی بر ضرورت قوانین ضدفساد تأکید کردند و بیان داشتند با وجود قوانین و مقرراتی خوبی که وجود دارد همجنان رتبه ایران پایین است. وی بیان داشت گامهایی که میتوانیم در این زمینه برداریم بهبود فضای کسبوکار، دولت الکترونیک و ارتقای سلامت اداری است.
آقای نجفی با بیان اینکه در کشور با نوع جدیدی از فساد مواجه هستیم و فساد در جامعه به عرف تبدیل شده به نقش عواملی چون اندازه و ماهیت دولت، کیفیت قوانین و مقررات، مبهم بودن قوانین، سیاستهای اقتصادی دولت، نبود عزم جدی و …. در بروز فساد پرداختند.
در ادامه از آقایان عابدی جعفری، پالیزدار و میثمی دعوت شد به جایگاه بیایند و به ایراد سخنرانی بپردازند.
آقای پالیزدار به ضرورت وجود تشکلهای مردمی پرداختند و اظهار داشتند همکاری بین دولت و سمنها ضروری است همچنین مسیر مبارزه با فساد را مسیری سخت نامیدند و تطمیع را بزرگترین تهدید در این راه بیان کردند. وی در ادامه به دلایل عقبماندگی ما در مبارزه با فساد که شامل مبارزه با مفسد به جای فساد و برخورد سیاسی در این راه پرداختند، همچنین بیان کردند ما نیازمند مدل بومی با شاخصهای اندازهگیری هستیم.
در ادامه آقای مهندس میثمی به هزینهدار بودن فساد در شرایطی که فساد سیستمی شده اشاره کردند و با توجه به حجم زیاد پروندهها در قوه قضائیه به نقش مطبوعات در مبارزه با فساد اشاره کردند.
سپس آقای دکتر عابدی جعفری از فساد به عنوان یک بیماری صعبالعلاج یاد کردند و بیان داشتند برای برخورد با آن باید عزمی متناسب با ماهیتش داشته باشیم همچنین دولت و بخش خصوصی به دلیل وجود قدرت و ثروت محل بروز فساد هستند در اینجا ضرورت دارد بخش مدنی ورود پیدا کند و به دلیل سازمان یافته نبودن مردم وجود سمنها ضروری است. همچنین از اتحاد سه بخش دولتی، خصوصی و مدنی برای موفقیت در این راه گفتند. در ادامه به ضرورت سالم بودن قوا مخصوصاً قوه قانونگذاری تأکید کردند و بیان داشتند برای سالم بودن قوه قانونگذاری باید از افراد سالم تشکیل شود. در انتها خبرنگاران و سایر افراد سؤالاتی مطرح کردند که توسط اعضای جمعیت پاسخ داده شد که پرسشها نیز حول سهمحور بود. چگونگی جریان تدبیر تعارض منافع در میان اعضای جمعیت که خود در نهادهای قانونگذاری و تصمیمگیری و عرصههای اجرایی بودهاند و یا هستند، چگونگی جریانسازی و تبدیل مطالبات به حرکت اجتماعی و مزیت راهبردی و خاص جمعیت که او را از دیگر تشکلها متمایز میسازد که اعضای جمعیت نیز با استناد به موارد ذکر شده در منشور فعالیت و اساسنامه جمعیت به پرسشها پاسخ دادند.